WIE

Maak kennis met Pieter Elias, adviseur en eigenaar Elias Mobiliteit, helpt zijn klanten het wagenpark en de mobiliteit te verduurzamen.

 

 

Pieter Elias, oprichter/eigenaar en adviseur in duurzame mobiliteit bij Elias mobiliteit: 

“In 2006 ben ik gestart met een onafhankelijk adviesbureau Elias Wagenpark Advies wat door de veranderende marktomstandigheden in 2018 is overgegaan in Elias Mobiliteit, adviseur in Duurzame Mobiliteit.
De ruime sales en management ervaring die opgedaan is bij een grote landelijke leasemaatschappij (15 jaar) met daarna de jarenlang werkervaring als leidinggevende op de afdeling fleetsales & leasing bij gerenommeerde automobielimporteurs (12 jaar) heeft mij destijds doen besluiten om een eigen adviesbureau te starten. De doelgroep waar ik me met name op focus zijn de middelgrote bedrijven met wagenparken van 10 tot 200 voertuigen.
Door samen met de ondernemer het duurzame mobiliteitsplan op te stellen en uit te voeren zal een maximaal rendement worden gerealiseerd.

In de vrijetijd ben ik graag bezig met mijn 2 grote hobby’s  hardlopen en zeilen. Het zijn beide duurzame manieren van voortbeweging met daarbij nog eens een mooie uitdaging. zoals de marathon van Apeldoorn en Rotterdam en de mooie en zware Kustmarathon in Zeeland die ik alledrie uitliep. Ik liep voor het goede doel mee aan de 276 slopende kilometers van de Roparun waarin ons team tweede werd. Het zeilen brengt ons in de zomer telkens ergens anders zoals de naar de prachtige Normandische kust.

Gelukkig kan ik deze hobby’s samen met mijn vrouw uitoefenen wat het des te leuker maakt.  Een weekend zeilen op de Oosterschelde waarbij de zondagochtend start met een lekkere hardlooptraining langs de oever van de Oosterschelde om vervolgens weer terug aan boord te komen om de zeiltocht huiswaarts langs de zeehondjes naar de thuishaven te aanvaarden maakt mij zeer gelukkig.”

Betrokken

De man achter Elias Mobiliteits is Pieter Elias. Hij heeft ruime ervaring opgedaan bij een grote landelijke leasemaatschappij (15 jaar). Daarnaast was hij jarenlang werkzaam als leidinggevende op de afdeling fleetsales & leasing bij gerenommeerde automobielimporteurs (12 jaar). Elias kent vanuit zijn managementervaring alle ins en outs van de diverse mobiliteits– en autoregelingen, wat van hem een bekwaam adviseur maakt.

Onafhankelijk

Een gedegen en objectief advies ten aanzien van autokosten en autogebruik kan alleen gegeven worden door een partij die onafhankelijk opereert. Elias mobiliteit heeft geen enkele alliantie met welke leasemaatschappij of automobielimporteur dan ook. Een adequate ondersteuning in reactie op de vraagstelling van de opdrachtgever, dat is onze kerntaak.

Deskundig

Grote bankgelieerde leasemaatschappijen en dealerorganisaties met een multi-merken beleid beheersen de markt. Pieter Elias wil zijn ervaring, kennis en netwerk in de automotive inzetten om ondernemers op professionele wijze te adviseren. Zowel op het financiële als op het logistieke vlak.

Klantgericht

Elke onderneming met een wagenpark van vijf auto’s of meer kan een beroep doen op Elias mobiliteit. Wij stellen een onderzoek in naar de reële kosten van uw wagenpark. Uitgangspunt hierbij is de mobiliteitsbehoefte van uw onderneming. Aan de hand van een zorgvuldig samengestelde rapport voorzien wij u als klant van gedegen adviezen.

Pieter Elias, adviseur en eigenaar van Elias mobiliteit beoefent in zijn vrije tijd duurzame sporten en doet dat samen met zijn vrouw Karen. Dat maakt hem een gelukkig mens.